Açaí Bowl
Açaí er blevet ret kendt de seneste par år, og bliver især brugt meget i smoothies og morgenmad. Jeg tror jeg stødte på açaí bowls første gang via en australsk foodie, og jeg var solgt. Nu kan man heldigvis få dem serveret i Danmark også, MEN... De er nemme at lave selv. Og bare rolig. Hvis du ikke gider at bruge dyre domme på açaí-pulver, så kan du sagtens udelade det, og evt. tilføje frosne blåbær i stedet.
Jeg topper bl.a. smoothien med granola, som du kan købe i mange former i de fleste supermarkeder, men har du mod på det, kan du give dig i kast med denne Espresso Granola.
Jeg topper bl.a. smoothien med granola, som du kan købe i mange former i de fleste supermarkeder, men har du mod på det, kan du give dig i kast med denne Espresso Granola.
Ingredienser
Antal:
1
personer
Smoothie
2 stk
frosne bananer
1 håndfuld
frosne jordbær
1 dl
mandelmælk
2 spsk
açaí pulver
Topping
2 spsk
granola
0.5 dl
neutral soya yoghurt
1 spsk
peanutbutter
0.5 spsk
kokosflager
0.5 spsk
kakaonibs
3 stk
jordbær
Fremgangsmåde
1
Put bananer, bær, mandelmælk og açaí pulver i en stærk blender eller foodprocessor.
2
Start med at blende på lav hastighed og skru langsomt op for hastigheden indtil en cremet konsistens former sig.
3
Halvér jordbærene.
4
Hæld den tykke smoothie i en skål, og top med soya yoghurt, granola, kokosflager, peanutbutter, friske jordbær og kakaonibs – eller lige den topping, du elsker allermest. Mulighederne er mange.