Æblekage med mandler
Denne æblekage er svampet, og smager af efterår. Spis den med flødeskum, syrlig havrefraiche eller is – eller undlad topping. Den er vildt lækker i sig selv. Desuden er det en meget nem kage at lave, så hvis du er nybegynder i bagværk, så er den her perfekt!
Bemærk!
Den originale opskrift er til 12 personer (altså 12 stykker kage) og passer til en springform på Ø24 cm. Du kan justere størrelsen på kagen ved at ændre antallet af personer herunder.
Bemærk!
Den originale opskrift er til 12 personer (altså 12 stykker kage) og passer til en springform på Ø24 cm. Du kan justere størrelsen på kagen ved at ændre antallet af personer herunder.
Ingredienser
Antal:
12
personer
Kage
375 dl
hvedemel
2.5 tsk
bagepulver
0.5 tsk
natron
2 tsk
kanel eller pumpkin spice
0.5 tsk
salt
1 tsk
vaniljepulver
1.5 dl
neutral soya yoghurt
180 gram
rørsukker
2.5 dl
plantemælk
5 spsk
rapsolie
0.5 spsk
æblecidereddike
Topping
50 gram
rørsukker
5 spsk
mandelflager
Til servering
2.5 dl
soyafløde
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 180 grader.
2
Bland mel, bagepulver, natron, salt, krydderier og vaniljepulver sammen i en stor skål.
3
I en anden skål blander du de våde ingredienser sammen; soya yoghurt, sukker, plantemælk, olie og æblecidereddike.
4
Skræl æblerne og skær dem i små tern (ca. 5 mm).
5
Hæld nu de våde ingredienser over i melblandingen, og bland det forsigtigt sammen indtil der ikke er tørre klumper i dejen. Du må endelig ikke mikse det for meget, da det kan påvirke konsistensen på kagen.
6
Hæld nu æbleternene over i kagedejen, og bland dem forsigtigt i.
7
Smør en springform med lidt olie, og læg evt. bagepapir i bunden.
8
Hæld dejen i springformen, og drys rørsukker og mandelflager over kagen.
9
Bag kagen i 1 time og 15 minutter.
Hvis en tandstik kan sættes i midten af kagen, og den kommer ud ren, så er kagen færdigbagt. Ellers bages den i yderligere 5-10 minutter.
Hvis en tandstik kan sættes i midten af kagen, og den kommer ud ren, så er kagen færdigbagt. Ellers bages den i yderligere 5-10 minutter.
10
Lad kagen afkøle på en rist, inden den tages ud af formen.
11
Servér kagen med pisket soyaflødeskum.
12
Har du rester tilbage? Gem kagen i køleskabet i en tætlukket beholder i op til 5 dage.