Ærtedip
Ær'ter noget bedre end friske grønne ærter?
Når de kommer frem i supermarkedet, så ved man at foråret er på vej. Hvis du, som jeg, er fan af de grønne perler, hvorfor så ikke lave en frisk dip ud af dem? Det fantastiske er at du kan servere dippen på alle mulige måder. På brød, i en salat, til tapas-bordet. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
I opskriften har jeg brugt frosne ærter, så du kan lave opskriften hele året – men køb gerne de økologiske, for at få mest mulig smag ud af din dip. Hvis de er i sæson (og du orker at bruge tid på at pille dem) så brug endelig de friske for smagens skyld.
Når de kommer frem i supermarkedet, så ved man at foråret er på vej. Hvis du, som jeg, er fan af de grønne perler, hvorfor så ikke lave en frisk dip ud af dem? Det fantastiske er at du kan servere dippen på alle mulige måder. På brød, i en salat, til tapas-bordet. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
I opskriften har jeg brugt frosne ærter, så du kan lave opskriften hele året – men køb gerne de økologiske, for at få mest mulig smag ud af din dip. Hvis de er i sæson (og du orker at bruge tid på at pille dem) så brug endelig de friske for smagens skyld.
Ingredienser
Antal:
4
personer
300 gram
frosne ærter
2 spsk
olivenolie
1 fed
fed hvidløg
1 stk
lime
0.5 tsk
salt
0.25 tsk
peber
Fremgangsmåde
1
Tø de frosne ærter op ved at blanchere dem med kogende vand. Du kan sagtens bruge friske ærter til denne opskrift, hvis du er så heldig at have dem ved hånden.
2
Hak hvidløg fint og tilføj det til ærterne sammen med olivenolie, limesaft, salt og peber.
3
Blend det hele til en fin mos i en foodprocessor eller med en stavblender.
4
Servér evt. med brød og falafler, eller sammen med en frisk quinoa-salat.