Asiatisk squashsalat med røget tofu
0 - 30 minutter
Asiatisk inspireret salat med squash-nudler, der er vendt i en peanutbutterdressing. Dertil stegt tofu og edamamebønner, som indeholder en masse protein og mætter dejligt.
Jeg har brugt en røget tofu, da jeg synes det smager af lidt ekstra, og den røgede smag komplimenterer de andre ingredienser ret godt. Du kan dog sagtens bruge en anden tofu – men jeg anbefaler en fast version. Jeg har købt min i Aldi – den er økologisk og god til prisen!
Jeg har brugt en røget tofu, da jeg synes det smager af lidt ekstra, og den røgede smag komplimenterer de andre ingredienser ret godt. Du kan dog sagtens bruge en anden tofu – men jeg anbefaler en fast version. Jeg har købt min i Aldi – den er økologisk og god til prisen!
Ingredienser
Antal:
2
personer
Salat
2 stk
squash
200 gram
edamamebønner
1 spsk
sesamolie
125 gram
røget tofu
1 stk
avocado
Dressing
3 spsk
peanutbutter
1 spsk
soyasauce
0.5 stk
lime (saften herfra)
1 fed
hvidløg
0.5 håndfuld
koriander
0.25 tsk
chiliflager
Pynt
0.5 håndfuld
koriander
2 spsk
peanuts
2 spsk
saltede mandler
1 spsk
sesamfrø
Fremgangsmåde
Dressing
1
Alle ingredienserne blendes til en fin masse med en stavblender eller i en foodprocessor.
Salat
1
Smuldr tofuen i grove stykker, og steg stykkerne i sesamolie på en varm pande. De skal steges jævnt på alle sider, og tages derefter af varmen.
2
Blancher edamamebønnerne med kogende vand, og sæt dem til side.
3
Lav spaghetti-strimler ud af squashen med en spirali-maskine eller helt simpelt med en kartoffelskræller.
4
Vend "spaghettien" sammen med peanutbutter-dressingen, edamamebønnerne og tofuen.
5
Anret i skåle og top med avocado, sesamfrø, nødder og frisk koriander.
6
Krydr med lidt salt, ekstra chiliflager og limesaft, hvis ønsket.