Baba Ganoush
Baba Ganoush er en mellemøstlig dip, som minder meget om hummus. Der er dog ikke brugt kikærter i denne dip, men i stedet er der brugt aubergine, som bliver bagt inden den pureres.
Spis den til crackers, grøntsagsstave, ovenpå brød eller til en salat. Der er mange muligheder. Og hvis du er vild med hummus ligesom jeg, så er jeg sikker på at du også vil blive afhængig af Baba Ganoush.
Spis den til crackers, grøntsagsstave, ovenpå brød eller til en salat. Der er mange muligheder. Og hvis du er vild med hummus ligesom jeg, så er jeg sikker på at du også vil blive afhængig af Baba Ganoush.
Ingredienser
Antal:
4
personer
Puré
1 stk
aubergine
3 spsk
tahin
3 spsk
citronsaft
1 fed
hvidløg
0.25 tsk
salt
Garnish (valgfrit)
2 spsk
olivenolie
0.5 stk
granatæble
0.5 håndfuld
persille
Fremgangsmåde
1
Pak auberginen ind i sølvpapir, og bag den i ovnen i 50-60 minutter på 200 grader.
2
Auberginen er færdigbagt, når du kan let kan prikke en gaffel igennem den, og den føles blød indeni.
3
Lad auberginen køle af på en rist, og fjern herefter skrællen. Den kan nemt rives af med fingrene.
4
Skær auberginen i små stykker, og blend den sammen med tahin, hvidløg, salt og citronsaft til en fin puré – enten med en foodprocessor eller blender.
5
Anret puréen i en skål med lidt olivenolie over, og pynt med granatæblekerner og persille.