Blåbærlagkage med citron og kardemomme

Søde sager
91 - 120 minutter
Jeg har bagt mange forskellige lagkager i løbet af min tid som café-ejer. Efterspørgslen på kage var stor, og jeg elskede at stå og finde på lækre kombinationer.

Det her er helt klart én af favoritterne. Jeg elsker citronkage, men når citron kombineres med kardemomme og blåbær, opstår der altså en helt vildt lækker smag.

Tip! Bag lagkagebundene dagen før og opbevar dem på køl til næste dag. Så er kagen lidt nemmere at samle.
Ingredienser
8
personer
Lagkagebunde
280 gram
hvedemel
175 gram
sukker
2 tsk
vaniljesukker
2 tsk
kardemomme
2 tsk
bagepulver
0.5 tsk
salt
100 gram
Smørbar Blok
2 dl
plantedrik
1 stk
citron (saft og skal)
Blåbær-mousse
2.5 dl
soyafløde (piskbar)
4 spsk
kagecremepulver (Dr. Oetker)
0.25 tsk
salt
2 spsk
blåbær-marmelade
50 gram
blåbær
Frosting
100 gram
Smørbar Blok
200 gram
flormelis
Pynt
100 gram
blåbær
1 stk
citron (skal herfra)
Fremgangsmåde
Lagkagebunde
1
Bland hvedemel, sukker, kardemomme, bagepulver og salt sammen i en skål.
2
Smelt plantesmørret på lav varme i en gryde. Når det er smeltet, tages gryden af varmen og plantedrikken blandes i.
3
De tørre ingredienser sigtes i smør-blandingen, og mikses sammen til en flydende masse.
4
Bland citronskal og -saft i blandingen.
5
Hæld blandingen op i en rund kageform. (Jeg har her brugt en størrelse Ø 20 cm.)
6
Bag kagen på 180 grader i 30-40 minutter.
Jo tykkere kagen er, jo længere tid skal den have i ovnen, så hold godt øje med den, og stik en gaffel i midten, når den er ved at være gylden på toppen. Når der ikke klistrer kagedej på gaflen, er kagen færdigbagt.
7
Lad den afkøle på en rist, og put den evt. på køl inden du skærer bundene ud forsigtigt med en brødkniv.
8
Jeg fik tre bunde ud af kagen ved at skære den på tværs to gange. Men du kan også sagtens nøjes med at skære kagen ud i to bunde.
Blåbær-mousse
1
Pisk soyafløden på høj hastighed i en skål. Når den er blevet til flødeskum tilføjes kagecremepulver og et nip salt. Pisk det sammen på mellemhøj hastighed.
2
Tilsæt blåbær-marmelade og friske blåbær og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
3
Nu skulle du gerne have en fast mousse (der sagtens kunne spises med en ske – MÅMS!, siger jeg bare!).
4
Læg moussen pænt imellem bundene, og sæt kagen på køl imens du laver frostingen.
Frosting
1
Lad den hårde smør bløde lidt op i stuetemperatur, før du pisker det sammen med flormelis.
2
Tilføj evt. lidt citronsaft, eller lidt blåbær-marmelade i frostingen, hvis den skal blødes lidt op – men pas på med at den ikke bliver for blød.
3
Beklæd hele lagkagen med frosting. Du kan bruge en dejskraber eller kagespartel, hvis den skal glattes lidt ud.
4
Pynt lagkagen med blåbær og citronskal. Voilà!
5
Opbevar kagen på køl. Den kan fint holde sig helt op til 4 dage.