Blød chokoladekage med avocado
Det her er en chokoladekage, som er meget rig på fedt og uden mel. Den minder lidt om den franske klassiker, Gateau Marcel.
Den er fyldt med avocado, men da der er rigtig meget chokolade i kagen, gemmes avocado-smagen ret godt. Så hvis du serverer den for dine gæster, så prøv at lade være med at fortælle dem om ingredienslisten, før de har spist op og har chokolade i mundvigene. ;)
Det skal også lige siges at kagen er meget blød og kan virke ubagt, men det er virkelig det der gør den særlig lækker. Skær den forsigtigt ud, og spis den evt. med is og friske bær til.
OBS! Kagen har allerbedst ved at stå og sætte sig til næste dag.
Den er fyldt med avocado, men da der er rigtig meget chokolade i kagen, gemmes avocado-smagen ret godt. Så hvis du serverer den for dine gæster, så prøv at lade være med at fortælle dem om ingredienslisten, før de har spist op og har chokolade i mundvigene. ;)
Det skal også lige siges at kagen er meget blød og kan virke ubagt, men det er virkelig det der gør den særlig lækker. Skær den forsigtigt ud, og spis den evt. med is og friske bær til.
OBS! Kagen har allerbedst ved at stå og sætte sig til næste dag.
Ingredienser
Antal:
10
personer
200 gram
Smørbar Blok
200 gram
mørk chokolade
3 stk
avocado
200 gram
rørsukker
0.25 tsk
salt
2 tsk
bagepulver
6 spsk
kværnede hørfrø (eller chiafrø)
Fremgangsmåde
1
Skræl avocadoerne og skær dem i små tern. Blend dem med sukkeret i en foodprocessor eller med en stavblender.
2
Smelt smørret i en gryde på middel varme. Sluk for blusset, når smørret er smeltet.
3
Hak chokoladen i grove stykker og hæld den i den smeltede smør. Rør det sammen til en homogen masse.
4
Hæld chokolademassen i avocadomassen. Rør det godt sammen. Tilsæt salt, bagepulver og de kværnede hørfrø.
5
Hæld hele blandingen i en smurt springform eller et ildfast fad.
6
Bag kagen på 175 grader varmluft i 30 minutter.
7
Afkøl kagen på en rist og opbevar den på køl – gerne til næste dag.