Bolognese med linser
Bolognese som du kender den, men hvor det hakkede oksekød er erstattet med linser. Opskriften er proppet med umami fra smagen af tomater - og det gode ved denne opskrift er at du sagtens kan tilføje fintrevne grøntsager til saucen for at få flere grøntsager ind i retten. Du kan også tilføje svampe og soltørrede tomater. Valget er dit. En nem, lækker og billig ret!
Ingredienser
Antal:
4
personer
Linsesauce
1 spsk
olie til stegning
1 stk
rødløg
2 fed
hvidløg
2 spsk
tomatpuré
200 gram
linser (jeg har brugt delikatesse-linser)
480 gram
tomatsauce
5 dl
vand
1 stk
bouillonterning
1 spsk
sennep
2 spsk
ketchup
1 spsk
citronsaft
0.5 tsk
salt
Tilbehør
500 gram
pasta
Fremgangsmåde
1
Hak rødløg og hvidløg fint, og steg gyldent i olie i en stor gryde eller pande.
2
Derefter tilsættes tomatpuréen, som steges af, inden linser og tomatsauce tilsættes.
3
Smuldr bouillonterningen i, og tilføj vand lidt efter lidt.
Hvis du bruger røde linser skal der ikke ligeså meget vand i. Smag til undervejs, så du får den rette konsistens til din bolognese.
Hvis du bruger røde linser skal der ikke ligeså meget vand i. Smag til undervejs, så du får den rette konsistens til din bolognese.
4
Smag retten til med ketchup (sødme), sennep (bitterhed), citronsaft (syre) og salt.
5
Kog pastaen efter anvisningen på pakken imens bolognesen simrer på lavt blus.
6
Anret evt. med friske krydderurter på toppen, salt, peber og vegansk parmesan.