Bønne Lasagne
Hvis du ikke er så meget til køderstatninger, men stadig har brug for comfort food, er denne bønne lasagne helt sikkert noget for dig. Den er dejligt mættende og er endda endnu bedre dagen efter, hvis du har rester tilbage.
Servér den evt. med en frisk grøn salat til.
Servér den evt. med en frisk grøn salat til.
Ingredienser
Antal:
6
portioner
9 stk
lasagneplader
1 stk
rødløg
2 fed
hvidløg
100 gram
champignon
800 gram
flåede tomater
1 spsk
tomatpuré
1 spsk
ahornsirup
1 tsk
oregano
1 tsk
timian
460 gram
sorte bønner
1 spsk
olivenolie
0.5 tsk
salt
Bechamel Sauce
3 spsk
olivenolie
50 gram
kikærtemel
5 dl
havredrik
1 spsk
gærflager
1 spsk
sennep
1 spsk
citronsaft
0.25 tsk
salt
Fremgangsmåde
Bechamel Sauce
1
Varm olivenolie op i en kasserolle på medium varme, og tilsæt så kikærtemel. Du kan fint bruge almindeligt hvedemel, men kikærtemelet giver ekstra smag til saucen. Rør det sammen til små klumper.
2
Fjern kasserollen fra det varme blus, og rør havredrik i, en deciliter ad gangen.
3
Derefter sætten kasserollen over blusset igen, og resten af ingredienserne til saucen tilsættes. Tilføj evt. mere salt og citronsaft. Gærflagerne kan erstattes med revet planteost, men kan også sagtens udelukkes.
4
Nu skulle saucen gerne være meget tyk i konsistensen. Hvis du ønsker den tykkere, kan du tilføje lidt ekstra mel – rør det godt sammen. Hvis der er mange klumper i, kan du blende sammen med en stavblender.
5
Tag kasserollen af blusset.
Lasagne
1
Hak rødløg og hvidløg i små tern, samt champignon i skiver, og varm dem på en pande med lidt olivenolie på middel varme, indtil svampene er bløde.
2
Tilføj oregano og timian, og lad det simre i 2 minutter.
3
Dernæst tilføjes tomatpuré, flåede tomater, salt og sirup.
4
Dræn de sorte bønner, og vask dem grundigt i en si under vandhanen. Hæld bønnerne ud på en tallerken og mos dem groft med en gaffel. Tilføj dem til panden.
5
Lad det simre i 5 minutters tid, og smag til med salt og peber. Ønsker du en stærkere smag, kan du tilføje mere sennep og evt. lidt chiliflager.
6
Tænd ovnen på 200 grader.
7
I et stort fad starter du med at lave et lag med bønnefyldet. Dæk til med lasagneplader. Gentag indtil du ikke har mere bønnefyld, og sørg for at det øverste lag er lasagneplader.
8
Dæk de øverste lasagneplader med den cremede bechamel sauce, og bag lasagnen i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter.
9
Servér evt. lasagnen med en frisk salat til.
En gammel klassiker for mig er iceberg-salat, hakkede valnødder og ananas på dåse. Ja, jeg er et 90'er-barn ;)
En gammel klassiker for mig er iceberg-salat, hakkede valnødder og ananas på dåse. Ja, jeg er et 90'er-barn ;)