Broccolisalat

Tilbehør
0 - 30 minutter
Sprød broccolisalat kan jeg sagtens spise som hovedmåltid – måske liiige med lidt lækkert hvidløgsbrød til. Men den her salat fungerer selvfølgelig også super godt som tilbehør til lune grillaftener. 

Den er også ret nem at lave, da broccolien hverken skal dampes, bages eller steges – den skal bare skæres i super små bidder, så den er rar at spise.
Ingredienser
4
tilbehørs-portioner
Salat
1 stk
broccoli
0.5 stk
finthakket rødløg
2 spsk
hakkede, soltørrede tomater
0.5 dl
solsikkekerner
2 spsk
hakkede, tørrede abrikoser
Dressing
1 dl
neutral soya yoghurt
2 spsk
vegansk mayonnaise
0.5 tsk
dijon sennep⁣
0.5 spsk
sirup
1 tsk
citronskal
1 knivspids
salt
1 knivspids
peber
Pynt (kan udelades)
2 stk
jordbær
0.5 håndfuld
ærteskud
Fremgangsmåde
1
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og lad den stå og trække. Smag den til med salt og peber.
2
Rist solsikkekernerne på en tør pande i et par minutter, og tag dem af varmen når de er godt ristede. Lad dem afkøle.
3
Del broccoli i små buketter, og gem evt. stokken til en anden grøntsagsret.
4
Bland broccoli-buketterne i dressingen sammen med de hakkede tomater, abrikoser, solsikkekerner og rødløg.
5
Pynt salaten med jordbær hakket i tern og friske ærteskud.