Brunsviger
En fynsk klassiker, som er elsket i hele landet.
Den spises som regel til fødselsdage, hvor den er formet som en kagemand og dekoreret med flødeskum, syltetøj, marcipan og slik. Dog er den også ganske glimrende og snasket i sig selv, og er perfekt til eftermiddagskaffen, når du trænger til lidt sødt.
Den spises som regel til fødselsdage, hvor den er formet som en kagemand og dekoreret med flødeskum, syltetøj, marcipan og slik. Dog er den også ganske glimrende og snasket i sig selv, og er perfekt til eftermiddagskaffen, når du trænger til lidt sødt.
Ingredienser
Antal:
10
personer
Hørfrø-æg
2 spsk
kværnede hørfrø
0.5 dl
vand
Dej
2 dl
plantemælk
20 gram
gær
2 spsk
sukker
1 tsk
salt
450 gram
hvedemel
1 tsk
kardemomme (kan udelades)
85 gram
Smørbar Blok
Fyld
325 gram
brun farin
200 gram
Smørbar Blok
1 tsk
vaniljesukker
1 tsk
kanel (kan udelades)
Fremgangsmåde
1
Start med at blande kværnede hørfrø med vand i en lille skål, og sæt den til side.
Hvis du ikke har mulighed for at kværne hørfrø, kan du erstatte med hele chia-frø.
Hvis du ikke har mulighed for at kværne hørfrø, kan du erstatte med hele chia-frø.
2
Opløs gæren i plantemælken, og tilsæt sukker.
3
Tilsæt mel, salt og kardemomme, og rør det godt sammen.
4
Skær smørret i små tern, og ælt det ind i dejen sammen med hørfrø-æg.
5
Når dejen er ensartet, fordeles den i en stor, smurt form (evt. den samme, som du bruger til lasagne). Dejen jævnes ud med hænderne i et tyndt lag. Lad den hæve i en times tid med et klæde over.
6
Smelt vegansk smør i en kasserolle, og tilsæt brun farin, vaniljesukker og kanel.
7
Pres huller i dejen og fordel fyldet over dejen.
8
Bag brunsvigeren i 25 minutter på 180 grader, varmluft.
9
Lad den køle lidt af, inden du skærer i den, og servér den evt. med flødeskum.