Chaibrød
En kombination af en kage og et brød. Servér det med peanutbutter og syltetøj. Det er en lækker morgenmad eller eftermiddagssnack.
Ingredienser
Antal:
1
brød
Brød
3 dl
plantemælk
4 spsk
kokosolie
1.5 dl
soyafløde
350 gram
hvedemel
120 gram
rørsukker
2 tsk
vaniljesukker
2 spsk
majsstivelse (Maizena)
2 tsk
bagepulver
0.5 tsk
salt
0.5 tsk
stødt ingefær
0.5 tsk
kanel
0.25 tsk
kardemomme
0.5 tsk
stødt nellike
1 knivspids
peber
Topping
4 spsk
nødde- og kerneblanding
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 180 grader.
2
Bland plantemælk, olie og soyafløde i en lille skål.
3
Bland mel, sukker, vaniljesukker, majsstivelse, bagepulver, salt og krydderier sammen i en stor skål.
4
Tilføj de våde ingredienser til de tørre, og mix det sammen til en ensartet masse uden klumper.
5
Hæld dejen i en smurt brødform, og drys nødder og kerner på toppen.
6
Bag brødet på 180 grader i 50-60 minutter.
7
Når brødet er bagt færdigt, skal det køle en smule af, inden det tages ud af formen.
8
Servér skiver af chaibrødet med peanutbutter og syltetøj – eller et tykt lag smør(bar).