Chocolate Chip Cookies
Disse cookies kan jeg kun forestille mig vil falde i god jord hos alle. De er dejligt søde og der er masser af chokolade i! De er sprøde på overfladen, men bløde inde i midten.
Servér dem evt. som en lækker dessert sammen med vanilje-is.
Servér dem evt. som en lækker dessert sammen med vanilje-is.
Ingredienser
Antal:
12
stk.
Hørfrø-æg
2 spsk
kværnede hørfrø
1 dl
vand
Cookie-dej
200 gram
brun farin
130 gram
Smørbar Blok
2 tsk
vaniljesukker
250 gram
hvedemel
2 tsk
bagepulver
0.25 tsk
salt
180 gram
mørk chokolade
Fremgangsmåde
Hørfrø-æg
1
Start med at blande kværnede hørfrø sammen med vand, og lad det sætte sig og blive til en gelé. Det tager 5-10 minutter.
2
Hvis du ikke har mulighed for at kværne dine hørfrø, kan du bruge hele chia-frø i stedet for.
Cookies
1
Tænd ovnen på 190 grader, varmluft.
2
Skær plantesmørret i små tern.
3
I en stor skål blandes brun farin, plantesmør, vanillesukker og hørfrø-æg.
4
Rør det til en ensartet masse. Smørret vil smelte sammen med de andre ingredienser jo længere der røres.
5
Derefter tilføjes hvedemel, bagepulver og salt – mix det godt sammen til en dej formes, og der ikke er tørre melklumper tilbage.
6
Hak chokoladen, og vend det i dejen – lad evt. nogle stykker være tilovers til pynt.
7
Tril 12 kugler ud af dejen – det passer cirka med 2 spiseskeer pr. kugle – og læg dem på en bageplade med bagepapir.
8
Giv dem et lille pres, så de er omkring 2-3 cm i højden, og pynt med de resterende chokoladestykker.
9
Bag dem i ovnen på 190 grader, varmluft, i 10-12 minutter, eller til at kanterne begynder at blive mørke.
10
Lad dem afkøle på en rist til de er helt hårde, og opbevar dem i en lufttæt beholder i op til 2 uger.