Chokolade Muffins
Disse muffins er super luftige og fyldt med chokolade. Derudover er de ret hurtige at lave. Nyd dem ligeså snart de er taget ud af ovnen – eventuelt med vaniljeis til.
De holder sig bedst, hvis du opbevarer dem på køl. Så kan du altid lune dem i mikroovnen, hvis du stadig vil nyde dem varme.
De holder sig bedst, hvis du opbevarer dem på køl. Så kan du altid lune dem i mikroovnen, hvis du stadig vil nyde dem varme.
Ingredienser
Antal:
10
muffins
140 gram
hvedemel
1 tsk
bagepulver
1 knivspids
salt
50 gram
kakaopulver
150 gram
rørsukker
1 tsk
vaniljesukker
3 dl
plantemælk
0.5 spsk
æblecidereddike
80 gram
vegansk smør
100 gram
mørk chokolade
Fremgangsmåde
1
Bland plantemælk (evt. havre eller soya) sammen med æblecidereddike i en lille skål. Sæt det til side.
Det bliver til en form for kærnemælk pga. syren fra eddiken.
Det bliver til en form for kærnemælk pga. syren fra eddiken.
2
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål; hvedemel, kakaopulver, bagepulver, salt, sukker og vaniljesukker.
3
Skær vegansk smør ud i tern og ælt det ind i den tørre melblanding, indtil det er nogenlunde fordelt.
4
Hæld dernæst "kærnemælken" i melblandingen, og pisk det sammen til en jævn masse med et piskeris.
5
Hak chokoladen i grove stykker, og bland 3/4 dele af den i muffin-dejen.
6
Hæld muffin-dejen i små muffinforme, og drys resten af chokoladen ovenpå.
7
Bag dem i ovnen på 180 grader, varmluft, i 30-35 minutter.