Cookies med chokolade og tørrede kirsebær

Søde sager
31 - 60 minutter
Det tog noget tid for mig at finde den helt rette mængde af hver ingrediens for at få cookies, der formår at være sprøde og chewy på samme tid. Og med mørk chokolade og tørrede kirsebær får du en perfekt kombination af sødme og syrlighed.

Hvis du ikke kan skaffe tørrede kirsebær, kan du også sagtens bruge tørrede tranebær.
Ingredienser
10
stk.
Chia-æg
1 spsk
chiafrø
0.5 dl
vand
Cookie-dej
150 gram
Smørbar Blok
100 gram
rørsukker
100 gram
brun farin
200 gram
hvedemel
2 tsk
bagepulver
1 tsk
salt
1 tsk
vaniljepulver (kan udelades)
2 spsk
kakaopulver
1 stk
chia-æg
50 gram
mørk chokolade
50 gram
tørrede kirsebær
Fremgangsmåde
Chia-æg
1
Start med at blande chiafrø med vand i en lille skål.
2
Efter 10 minutter vil konsistensen blive som gele. Nu har du din ægge-erstatning. Smart, ikk'?
Cookie-dej
1
Skær Smørbar Blok ud i små tern, og pisk det sammen med rørsukker og brun farin i en skål. Du kan også sagtens mose det sammen med en gaffel – det kræver blot lidt knofedt.
2
Bland hvedemel, bagepulver, salt, vanilje- og kakaopulver sammen i en anden skål.
3
Si det i smør-blandingen, og pisk det sammen til en ensartet masse.
4
Hæld nu chia-ægget i cookie-dejen, og mix det sammen. Tilsæt til sidst grofthakket mørk chokolade og tørrede kirsebær.
5
Del dejen i 10 lige store stykker, og tril dem til kugler. Jeg plejer at veje hele massen og devidere den med 10, så jeg er sikker på at ingen bliver snydt ;)
6
Pak de 10 kugler i en tæt beholder, og læg dem i fryseren i 30 minutter.

Hvis du skal bage dine cookies hurtigst muligt, så skip dette step.
7
Tænd din ovn på 200 grader alm. ovn.
8
Placer kuglerne på en bageplade med god afstand. Eventuelt på to bageplader.
9
Bag dine cookies i 20 minutter.
Halvvejs under bagningen kan du med en ske presse dem lidt flade.
10
Lad dem afkøle på en rist. Når du lige har taget dem ud af ovnen, er de stadig bløde.
11
Pak dem i en lufttæt beholder. De holder sig fint i to uger, hvis du kan lade dem være ;)