Dahl med røde linser
Der er ikke noget bedre end at sidde med en skål varm simremad efter en lang, hektisk dag. Det her er comfort food, når det er bedst. Ofte skal simreretter stå i flere timer, før det er klar til servering – men den her ret tager under en time at lave! Og det smager fantastisk.
Tip! Lav en stor portion, og gem det i kølekabet i en tætlukket beholder, så du har til flere dage.
Her har jeg serveret nogle bagte tortilla-pandekager til, som er skåret ud i trekanter. Du kan også spise retten med ris eller friskbagt brød.
Tip! Lav en stor portion, og gem det i kølekabet i en tætlukket beholder, så du har til flere dage.
Her har jeg serveret nogle bagte tortilla-pandekager til, som er skåret ud i trekanter. Du kan også spise retten med ris eller friskbagt brød.
Ingredienser
Antal:
2
personer
1 spsk
olivenolie
1 stk
løg
2 fed
hvidløg
0.5 tsk
chiliflager
0.5 tsk
spidskommen
0.5 tsk
stødt koriander
1 tsk
gurkemeje
0.5 tsk
stødt ingefær
1 stk
bouillonterning
3 dl
vand
100 gram
røde linser
200 gram
cherrytomater
2 dl
havredrik
Topping
1 dl
neutral soya yoghurt
2 spsk
ramsløgspesto
50 gram
cherrytomater
Fremgangsmåde
1
Sauter løg og hvidløg i lidt olivenolie i en dyb pande eller tykbundet gryde ved middelhøj varme.
2
Når løgene er bløde, tilføjes alle krydderierne. Sauter i yderligere i 1-2 minutter. Hvis løgene brænder fast til gryden, kan du tilføje mere olie eller lidt vand.
3
Smuldr bouillonterningen i, og hæld alt vandet i gryden.
4
Når vandet når kogepunktet, skylder du de røde linser og hælder dem i gryden. Rør indtil det når kogepunktet igen.
5
Imens blender du cherrytomaterne til en mos. Du kan også fint bruge hakkede tomater fra dåse (200 gram svarer cirka til en halv dåse).
6
Tilføj de blendede tomater og havredrik til gryden. Når det når kogepunktet, skrues ned til lav varme og der lægges låg på.
7
Lad det simre under låg i 20-40 minutter, alt efter den ønskede konsistens.
8
Smag til med salt og peber, og evt. lidt citronsaft.
9
Servér med lidt soyayoghurt, pesto og cherrytomater på toppen.