Drømmekage

Bagværk
31 - 60 minutter
Svampet kage med et tykt lag karamelliseret kokos på toppen. Alle kender vidst denne klassiske kage. 

Den skal bare være svampet for at jeg gider at sætte tænderne i den – og med aquafaba, som er kikærtevand, så får du den helt rette konsistens, som du ellers ville få ved at bruge æg. Men tænk sig... Du kan bare bruge vand fra dåse, som du plejer at hælde ud i vasken. Det er jo bekæmpelse af madspild på højeste niveau :-)
Ingredienser
10
personer
Kage
2 dl
aquafaba (kikærtevand)
300 gram
rørsukker
1 tsk
vaniljesukker
280 gram
hvedemel
3 tsk
bagepulver
2 dl
neutral soya yoghurt
65 gram
vegansk smør
Kokostopping
125 gram
vegansk smør
175 gram
groft kokosmel
250 gram
brun farin
1 dl
plantemælk
Fremgangsmåde
Kagedej
1
Pisk aquafaba stift i en skål – det tager lidt tid. Brug gerne en elpisker.
2
Vend sukker og vaniljesukker forsigtigt i den luftige marengs-masse.
3
Tilsæt hvedemel og bagepulver – gerne gennem en si, så man undgår klumper i dejen.
4
I en kasserolle smeltes vegansk smør, og det vendes i forsigtigt i dejen sammen med yoghurten.
Brug tid på at gøre dejen ensartet med en rolig hånd. Det betaler sig i sidste ende, da det gør kagen mere luftig.
5
Hæld dejen i et fad beklædt med bagepapir, eller i en smurt springform (ca. Ø28 cm).
6
Kagen bages på 175 grader, varmluft, i 25 minutter.
Kokostopping
1
Imens kagen bages i ovnen tilsættes vegansk smør, mælk, sukker og kokosmel til en kasserolle. Rør det sammen på mellemhøj varme indtil massen er jævn.
2
Når kagen er bagt hældes kokostoppingen ud over kagen, og kagen bages endnu engang i 5 minutter på 225 grader.
3
Servér kagen efter den er kølet en smule af og toppingen har sat sig.