Espresso Granola

Søde sager
31 - 60 minutter
Jeg er vild med granola. Det er super sprødt og sødt, og kan toppes på yoghurt, grød, is, friske bær eller spises rent med vaniljemælk! 

Det er desuden rigtig nemt at lave selv, og jeg er især vild med at blande espresso i for at give min topping et ekstra kik.
Ingredienser
1
glas
4 dl
grovvalsede havregryn
2 dl
mandler
2 tsk
vaniljesukker
0.25 gram
salt
2 stk
espresso shot
2 spsk
mørk sirup
Fremgangsmåde
1
Hak mandlerne groft.
2
Bland havregryn, mandler, vaniljesukker og salt sammen i en skål.
3
Bryg to shot espresso og bland siruppen sammen med.
4
Hæld espresso og sirup sammen med de tørre ingredienser. Sørg for at det hele bliver mixet grundigt sammen, så der ikke er nogle tørre dele tilbage.
5
Vend det ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
6
Bag det midt i ovnen på 150 grader i 30-40 minutter. Rør i det undervejs, og sørg for at det ikke bliver brændt. Granolaen må dog gerne tage godt med farve.
7
Lad det afkøle på en rist, inden det hældes i et tætlukket glas.