Foccacia
Disse foccacia er super luftige, og hvis du topper dem med vegansk ost og soltørrede tomater, bliver de nærmest bedre end bagerens. De kræver nærmest ingen æltning, hvis du bare bruger en god tipo 00 mel. Du kan også erstatte noget af hvedemelet med grov mel - men aldrig mere end 25% af melet, hvis de stadig skal være luftige.
Ingredienser
Antal:
8
stk.
Dej
25 gram
gær
5 dl
vand
2 tsk
surdej (kan udelades)
2 spsk
sirup
10 dl
tipo 00 hvedemel
3 tsk
salt
1 dl
neutral plante-yoghurt
2 dl
solsikkekerner (kan udelades)
Topping
100 gram
soltørrede tomater
200 gram
revet planteost
3 tsk
dild eller oregano
Fremgangsmåde
1
Rør gær, surdej og sirup ud i vandet i en stor skål.
2
Tilføj hvedemel samt salt, og rør det sammen til der ikke er nogen klumper i dejen.
3
Tilsæt yoghurt og rør det ind i dejen. Derefter røres solsikkekernerne i.
Dejen er rimelig våd og slimet, men proteinerne i tipo 00 melet vil holde dejen sammen.
Dejen er rimelig våd og slimet, men proteinerne i tipo 00 melet vil holde dejen sammen.
4
Lad dejen hæve i stuetemperatur i 1-2 timer.
Laver du dejen dagen før den skal bages, skal du sætte den til hævning i køleskabet i en tætlukket beholder eller med film over skålen.
Laver du dejen dagen før den skal bages, skal du sætte den til hævning i køleskabet i en tætlukket beholder eller med film over skålen.
5
Tænd ovnen på 250 grader, varmluft.
6
Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Dejen er meget våd, men det er en god ting! Brug en spartel for at få al dejen med.
7
Fold dejen ind over sig selv en enkelt gang med en dejskraber, og hak 8 boller ud. Placer bollerne på en bageplade med god afstand, og pres dem forsigtigt en smule flade med våde fingre.
8
Pynt dem med vegansk ost, soltørrede tomater og krydderier. Du kan også putte rester på – f.eks. kartoffelskiver, rødløg og oliven. Drys også med lidt flagesalt.
9
Bag dem i ovnen ved 250 grader, varmluft, i 5 minutter.
10
Efter 5 minutter, skruer du ovnen ned til 220 grader, og slår varmluftsfunktionen fra. Nu skal de bage i 10 minutter mere, men hold øje med dem. De skal have en mørk, men ikke brændt overflade.
11
Nyd dem lune!
De kan opbevares i køleskabet i 4-5 dage, og kan evt. opvarmes igen.
De kan opbevares i køleskabet i 4-5 dage, og kan evt. opvarmes igen.