Grøntsagskarry
Denne karryret er ganske nem at lave, men den kræver alligevel din opmærksomhed og nødvendige steps for at du får den ultimative karrysmag frem. Det handler om at tilføje de forskellige ingredienser i den rigtige rækkefølge, så ingredienserne udnyttes på den bedst mulige måde.
Det er ultimativ comfortfood, og er alligevel pakket med en masse grøntsager. Nyd karryen med basmatiris eller naanbrød.
Det er ultimativ comfortfood, og er alligevel pakket med en masse grøntsager. Nyd karryen med basmatiris eller naanbrød.
Ingredienser
Antal:
4
personer
2 spsk
rapsolie
3 stk
rødløg
4 fed
hvidløg
3 tsk
karry
2 spsk
tomatpuré
4 dl
kokosmælk
500 gram
wok mix (eller anden grøntsagsblanding)
400 gram
kikærter (dåse)
2 spsk
citronsaft
0.5 tsk
salt
Fremgangsmåde
1
Skær rødløg ud i tynde skiver, og hvidløget ud i små tern.
2
Varm en gryde på middelhøj varme, og steg rødløg og hvidløg i olie. Det skal ikke brunes, men være mørt – det tager cirka 5 minutter. Rør jævnligt.
3
Tilsæt karrypulver, og rør det godt sammen. Tilsæt lidt ekstra olie eller lidt vand, hvis det er ved at brænde på. Lad det stege et par minutter.
4
Tilføj tomatpuréen til gryden og rør det hele godt sammen til en tyk pasta. Igen skal det stege et par minutter, da tomatpuréens sødme og umami trænger ind i løgene.
5
Dernæst tilføjes kokosmælk, og det hele røres sammen til en cremet sauce. Synes du at saucen er lidt for tyk, kan du tilføje lidt vand. Lad det simre i et par minutter.
6
Tilføj den frosne grøntsagsblanding eller finthakkede, friske grøntsager til saucen. Lad det simre under låg i 10 minutters tid.
7
Tilsidst tilføjes de drænede kikærter, og der smages til med salt og citronsaft.
8
Tip! Er den for stærk?
Tilføj mere citronsaft og evt. lidt ketchup.
Tilføj mere citronsaft og evt. lidt ketchup.
9
Servér karryretten med basmatiris eller naanbrød.