Gulerodsbrud

Bagværk
91 - 120 minutter
Det her er ren nostalgi i mine øjne. De bløde boller, med små knopper, der gør det nemt at bryde dem med hænderne. Det er en nem morgenmad, men også en dejlig eftermiddags-snack. Du bestemmer helt selv. Men de er klart værd at bage!

Jeg har erstattet æg med aquafaba, som er væden fra en dåse kikærter. Det minder meget om æggehvide, hvis man pisker det. Og så kan du gemme kikærterne til hummus eller en salat senere.
Ingredienser
6
stk.
Dej
25 gram
gær
2.5 dl
vand
40 gram
rørsukker
2 tsk
surdej (kan udelades)
500 gram
hvedemel
8 gram
salt
50 gram
Smørbar Blok
Gulerodsfyld
2 stk
fintrevede gulerødder
3 spsk
aquafaba (kikærtevand)
75 gram
solsikkekerner
Pensling
1 dl
kogende vand
2 spsk
lys sirup
Fremgangsmåde
Dej
1
Rør gær og sukker ud i vandet.
2
Tilføj hvedemel og surdej og ælt dejen – gerne på røremaskine.
3
Imens hakker du Smørbar Blok i fine tern, og tilføjer det til dejen sammen med salt. 
4
Når dejen er fast og smidig, lader du den hæve i 1-2 timer ved stuetemperatur, eller sæt den i køleskabet natten over.
Gulerodsfyld
1
Pisk aquafaba med en lille elpisker eller en håndholdt mælkeskummer indtil en æggehvide-konsistens former sig.
2
Bland de fintrevede gulerødder og solsikkekernerne i den skummede aquafaba.
Dej, fortsat
1
Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, hældes dejen ud på et meldrysset bord.
2
Lav et lille hul i midten af dejen, hvor gulerodsfyldet hældes i. Pak det ind i dejen og tril det hele til en bolle, så fyldet er indeni.
3
Hak med en dejskraber hele bollen i små stykker, til at hele massen er brudt op.
4
Skær nu seks boller ud og form dem som en slags hakkebøffer.
5
Placer dem på en bageplade med god afstand og lad dem hæve i 1-2 timer.
6
Bag gulerodsbrudene i 15 minutter ved 220 grader.
7
Når gulerodsbrudene er taget ud af ovnen, skal de afkøle på en rist.
8
Bland kogende vand med sirup og pensl brudene imens de er lune. Så bliver de flot gyldne.