Gulerodsgrød
Gulerodsgrød med pumpkin pie spice og karamelliserede ferskner.
Ja, det er noget af en mundfuld, hva’? ;-)
Grøden tager 10 minutter at lave, og jeg har brugt ferskner på dåse – altså dem som bedstemor altid serverede med is og fløde... De er altså gode, når de lige får en hurtig tur på en glohed pande.
Ingredienser
Antal:
1
personer
1 dl
grovvalsede havregryn
3 dl
vand
1 tsk
kanel eller pumpkin pie spice
1 spsk
ahornsirup
0.5 spsk
citronsaft
1 knivspids
salt
2 stk
halve ferskner (på dåse)
1 dl
soyadrik med vanilje
Fremgangsmåde
1
Bland havregryn og vand sammen i en kasserolle, og kom det op i kog på høj varme.
2
Tilsæt krydderi, sirup, salt og citronsaft til kasserollen.
3
Skru ned på mellem varme, når det begynder at koge op. Rør jævnligt.
4
Imens steges ferskner på en varm pande – evt. i lidt olie – i et par minutter, så de får en sprød overflade.
5
Når grøden er tyk og cremet, hældes den i en skål. Top med fersknerne, og hæld lidt plantedrik over grøden.