Gulerodskage med vegansk smørcreme

Bagværk
61 - 90 minutter
Denne kage er nærmest for alle. Gulerødderne i kagen gør den dejlig smovset, og cremen på toppen giver den tunge kage et løft. 

Absolut én af mine yndlingskager, hvor jeg "sagtens kunne spise et stykke mere", som Markus Grigo siger i Bagedysten ;-)
Ingredienser
8
personer
Gulerodskage
150 gram
Smørbar Blok
100 gram
rørsukker
100 gram
brun farin
2 dl
soyafløde (piskbar)
200 gram
hvedemel
2 tsk
bagepulver
1 tsk
kanel eller pumpkin pie spice
0.5 tsk
salt
4 stk
store gulerødder
50 gram
hasselnødder
Smørcreme
50 gram
Smørbar Blok
50 gram
flormelis
1 tsk
vaniljesukker
1 spsk
citronsaft
0.5 spsk
æblecidereddike
1.5 dl
havre- eller soyamælk
3 spsk
kagecremepulver (Dr. Oetker)
1 knivspids
salt
Fremgangsmåde
Gulerodskage
1
Riv gulerødderne groft. Sæt dem til side.
2
Tænd ovnen på 175 grader.
3
Tag Smørbar Blok ud af køleskabet og lad det stuetemperere. Når det er nogenlunde blødt, skæres det i små tern og piskes sammen med sukker og brun farin.
4
Den piskbare soyafløde hældes i sukkermassen lidt ad gangen, imens du pisker det sammen.
5
Rør gulerødder og hasselnødder i sukkermassen.
6
Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål; hvedemel, bagepulver, kanel og salt.
7
Vend den tørre melblanding i den våde sukkermasse – lidt ad gangen, så du undgår klumper i dejen.
8
Hæld kagedejen i en smurt springform eller i et fad beklædt med bagepapir.
9
Tip! Smør fadet med smør eller olie, inden du beklæder det med bagepapir. Så klistrer bagepapiret sig fast til siderne på fadet.
10
Bag kagen på 175 grader, varmluft, i 40-45 minutter.

Stik en gaffel i kagen for at tjekke om den er færdig. Hvis dejen ikke klistrer sig til kagen, er den færdig.
Smørcreme
1
Stuetempereret smørbar i små tern, flormelis og vaniljesukker piskes sammen indtil der ikke kan ses klumper af smør.
2
Tilsæt citronsaft, æblecidereddike og plantemælk, og pisk det til en jævn masse.
3
Tilsidst tilsættes kagecremepulveret, og piskes i blandingen.
4
Lad cremen sætte sig på køl.
Finish
1
Lad kagen afkøle i formen.
2
Pynt den med smørcremen og drys evt. lidt krymmel og ristede hasselnødder på toppen.