Havreboller
Nemme boller, hvor der er tilsat havremel for en dejlig smag og tilsat ekstra kostfibre. Bollerne er dejligt bløde, og fyldt med luftbobler, hvis de får en lang hævetid.
Tip! Hvis du ikke lige har havremel i skabene, kan du blende nogle havregryn eller blot tilføje dem hele.
Tip! Hvis du ikke lige har havremel i skabene, kan du blende nogle havregryn eller blot tilføje dem hele.
Ingredienser
Antal:
8
stk.
5 gram
gær
5 dl
vand
2 tsk
surdej (kan undlades)
8 dl
hvedemel
2 dl
havregryn
3 tsk
salt
Fremgangsmåde
Dag 1
1
Rør gær og surdej ud i vandet i en stor skål.
2
Tilføj hvede-, og havremel samt salt, og rør det sammen til der ikke er nogen klumper i dejen.
3
Lad dejen hæve i stuetemperatur til næste dag. Laver du dejen 20-48 timer før den skal bages, skal du sætte den til hævning i køleskabet.
Dag 2
1
Tænd ovnen på 250 grader, varmluft.
2
Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Dejen er meget våd, men det er en god ting! Brug en spartel for at få al dejen med.
3
Fold dejen ind over sig selv en enkelt gang med en dejskraber, og hak 8 boller ud. De skal hakkes forsigtigt ud – ikke formes, da det kan slå de flotte luftbobler ud af dejen.
4
Placer bollerne på en bageplade.
5
Bag dem i ovnen ved 250 grader, varmluft, i 5 minutter.
6
Efter 5 minutter, skruer du ovnen ned til 220 grader, og slår varmluftsfunktionen fra.
7
Nu skal de bage i 15 minutter mere, men hold øje med dem. De skal have en mørk, men ikke brændt overflade.
8
Lad dem afkøle på en rist.