Kaffegrød med banan
Denne grød er for de voksne. Kaffesmagen er tydelig, så du skal også kunne lide smagen af kaffe, og ikke bare være den der skyller kaffen hurtigt ned om morgenen, for at få energi til dagen.
Grøden er også dejligt cremet, da jeg bruger rigeligt med væske til at koge havregrynene i. Bananen komplimenterer tilmed kaffesmagen godt, og så har jeg drysset med knuste hørfrø, som selvfølgelig kan undlades – men det er en glimrende måde at få sine omega-3 fedtsyrer på.
Grøden er også dejligt cremet, da jeg bruger rigeligt med væske til at koge havregrynene i. Bananen komplimenterer tilmed kaffesmagen godt, og så har jeg drysset med knuste hørfrø, som selvfølgelig kan undlades – men det er en glimrende måde at få sine omega-3 fedtsyrer på.
Ingredienser
Antal:
1
personer
Grød
1 dl
grovvalsede havregryn
1 dl
kaffe
2 dl
mandelmælk
0.5 stk
banan
1 spsk
ahornsirup
0.25 tsk
salt
Topping
0.5 stk
banan
1 spsk
knuste hørfrø
0.5 dl
mandelmælk
Fremgangsmåde
1
Kog havregrynene sammen med kaffe og mandelmælk (eller evt. en anden plantemælk), og lad det simre på mellemhøj varme.
2
Mos halvdelen af bananen sammen med lidt salt og ahornsirup, og rør det i grøden, når den er ved at tykne.
3
Når grynene har absorberet al væsken, hældes den i din yndlingsskål. Top med resten af bananen og drys knuste hørfrø udover. Hæld lidt mandelmælk på.
4
Tip! Du kan også tilføje kanel, kardemomme, peanutbutter og bær.