Kammerjunkere
Kammerjunkere er egentlig en sjov spise. Jeg vil lidt kalde det for sommerens svar på en pebernød. De er super sprøde og søde, og komplimenterer den syrlige koldskål rigtig godt. Jeg kan sagtens finde på at putte dem på andet end min koldskål. De kan evt. smuldres ovenpå yoghurt eller dyppes i aftenteen.
Ingredienser
Antal:
60
stk.
275 gram
hvedemel
2 tsk
bagepulver
3 tsk
vaniljesukker
1 tsk
kardemomme
0.5 tsk
salt
130 gram
Smørbar Blok
85 gram
rørsukker
0.5 dl
aquafaba (kikærtevand)
0.5 dl
soya piskbar
1 stk
øko citron (kun skal)
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 225 grader, varmluft.
2
Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, kardemomme og salt sammen i en skål.
3
Skær Smørbar Blok i små tern og pisk det sammen med rørsukker i en anden skål.
4
Si melblandingen ned i smørblandingen, og mix det godt sammen – evt. i en røremaskine.
5
Pisk aquafaba til skum med en elpisker eller med en lille hånd-mælkeskummer. Sådan én bruger jeg, da det er nemt og hurtigt.
6
Tilføj aquafaba-skum og soya piskbar til dejen, samt skallen fra en økologisk citron.
7
Mix det hele sammen og hæld dejen ud på et let meldrysset bord.
8
Tril dejen ud til en pølse, og hak 30 stykker ud og tril dem til små kugler.
9
Placer dem på en bageplade og giv dem et lille tryk.
10
Bag dem i ovnen i 8-10 minutter på 225 grader, varmluft.
11
Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist.
12
Når de er afkølet skæres de over på midten og placeres tilbage på risten med skærefladen op ad.
13
Sæt dem ind i den slukkede ovn, og lad dem riste i 30 minutter på eftervarmen.
14
Lad dem afkøle endeligt, og når de er helt afkølede opbevares de i et lufttæt glas.