Klassisk cheesecake
Det her er en klassiker, især hvis du spørger en New Yorker. Nu har jeg godt nok aldrig selv været derovre, men jeg føler altså lidt NY-stemning, når jeg tager en bid af den her. Jeg er især vild med at komme jordbærfrysetøj på toppen af kagen. Frysetøj er nemlig lidt mere frisk i smagen, men syltetøj eller lidt friske bær er også lækkert.
Ingredienser
Antal:
10
personer
Mørdejsbund
300 gram
fuldkornshvedemel
50 gram
rørsukker
1.5 tsk
bagepulver
0.5 tsk
salt
90 gram
Smørbar Blok
5 spsk
plantedrik
Fyld
2.5 dl
soyafløde (sødet/piskbar)
7 dl
neutral soya yoghurt
160 gram
Smørbar Blok
5 spsk
sirup
2 spsk
citronsaft
1 tsk
vaniljepulver
80 gram
majsstivelse (Maizena)
0.25 tsk
salt
Fremgangsmåde
Mørdejsbund
1
Tag det veganske smør ud af køleskabet, og lad det stå ude i 10-15 minutter, så det bliver blødere.
2
Bland mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt smør og miks det ind i dejen – det er nemmest med hænderne. Tilføj plantedrik lidt efter lidt, indtil dejen er samlet til en fast kugle.
3
Smør en springform (ø26 cm), og pres mørdejen ned i formen. Dejen skal presses tynd, og skal op af siderne på formen.
Det tager lidt tid, men ha' tålmodighed – det er dét værd!
Det tager lidt tid, men ha' tålmodighed – det er dét værd!
4
Sæt den beklædte springform i køleskabet imens du laver fyldet. Tænd ovnen på 180 grader.
Fyld
1
Smelt smørret til fyldet i en kasserolle.
2
I en stor skål blander du soyafløde, yoghurt, smeltet smør, sirup og citronsaft. Pisk det sammen og tilsæt til sidst majsstivelse, salt og vaniljepulver. Det skal piskes grundigt sammen indtil der ikke er klumper i massen.
3
Hæld den flydende masse oveni den mørdejs-beklædte springform, og bag kagen på 180 grader i en time.
4
Lad kagen køle af på en rist, inden du beklæder den med et låg eller husholdningsfilm, og sætter den på køl i mindst 3 timer – gerne natten over, så du er sikker på et smukt snit.
5
Anret med sylte- eller frysetøj ovenpå kagen, og spis evt. friske bær til.