Koldskål

0 - 30 minutter
Jeg er endnu ikke stødt på en vegansk koldskål i supermarkedet, som jeg synes smager helt som den skal. Men heldigvis findes der et hav af mælkeerstatninger, som man kan trylle til alle danskeres sommerfavorit!

Tip! Hvis du ikke vil ud og investere i alle ingredienserne, og det skal gå endnu stærkere, kan du lave en udmærket koldskål med 4 dl Alpro Mild & Creamy Citron-Lime og 6 dl Alpro Soyadrik med vaniljesmag.
Ingredienser
1
liter
4 dl
neutral soya yoghurt
5 dl
soyadrik
1 dl
soyafløde
1 stk
citron
4 spsk
sukker
1 stk
vaniljestang
0.25 tsk
salt
1 spsk
æblecidereddike
Fremgangsmåde
1
Bland yoghurt, soyadrik og soyafløde sammen i en stor skål.
2
Tilføj fintrevet skal og saft fra citronen.
3
Flæk vaniljestangen, og tilføj vaniljekornene til blandingen, samt salt og sukker.
4
Pisk grundigt!
5
Tilsidst tilsættes æblecidereddiken. Det er den, der giver den syrlige smag, der minder om kærnemælk. Pisk det sammen og lad det sætte sig i et par minutter.
6
Smag til med mere sukker, hvis du ønsker den mere sød.
7
Servér med hjemmelavede kammerjunkere eller friske jordbær!