Lime Curd
Denne spread er en syrlig og sød smørelse til brød og kager, som normalt indeholder æg og smør.
Lemon curd er nok den mest velkendte af slagsen, men dette er en version med lime, som smager helt fantastisk. Du kan dog sagtens følge opskriften og erstatte limefrugten med citron, og på den måde få en lemon curd, som du næsten kender den.
Lemon curd er nok den mest velkendte af slagsen, men dette er en version med lime, som smager helt fantastisk. Du kan dog sagtens følge opskriften og erstatte limefrugten med citron, og på den måde få en lemon curd, som du næsten kender den.
Ingredienser
Antal:
6
portioner
5 spsk
limesaft
1 spsk
majsstivelse (Maizena)
0.5 dl
soyafløde
100 gram
rørsukker
0.5 tsk
økologisk limeskal
30 gram
Smørbar Blok
Fremgangsmåde
1
Pisk limesaft og majsstivelse sammen i en kasserolle, inden du tænder for blusset på høj varme.
2
Tilføj sukker, fløde og limeskal til kasserollen, og pisk grundigt til en homogen masse.
3
Skru ned på lav varme, og pisk jævnligt indtil en tyk konsistens former sig – det tager 5-7 minutter.
4
Fjern kasserollen fra blusset og pisk smørret i massen.
5
Lad det afkøle til rumtemperatur, og hæld massen på glas, og sæt det i køleskabet. Efter 2 timer er konsistensen bedre, men aller bedst dagen efter.
6
Opbevar i køleskab i op til 14 dage.