Mac N° Cheese med græskar
Mac N' Cheese er nok så amerikansk som det kan blive, og jo mere og flere forskellige oste der bliver brugt i retten, jo bedre! Selvom jeg bestemt ikke holder mig fra junkfood, så kan jeg også godt lide at kunne lave lækre retter, der samtidig også gør mig godt tilpas i kroppen.
Hvis du har det ligesådan – og måske gerne vil spise lidt flere grøntsager, uden det skal føles for sundt – så kan jeg anbefale at du prøver at lave denne version. Tror også det kunne være et hit hos børn, fordi macaroni bare er mega sjovt at spise.
Hvis du har det ligesådan – og måske gerne vil spise lidt flere grøntsager, uden det skal føles for sundt – så kan jeg anbefale at du prøver at lave denne version. Tror også det kunne være et hit hos børn, fordi macaroni bare er mega sjovt at spise.
Ingredienser
Antal:
4
personer
Mac N(o) Cheese
250 gram
pasta (macaroni-form)
0.5 stk
hokkaido-græskar
4 spsk
rapsolie
1.5 dl
soya- eller havrefløde (usødet)
2 spsk
citronsaft
0.5 spsk
æblecidereddike
3 spsk
majsstivelse (Maizena)
1 fed
hvidløg
3 spsk
gærflager
1.5 tsk
salt
0.5 tsk
friskkværnet peber
Topping
5 spsk
brødkrummer
1 spsk
rapsolie
Fremgangsmåde
1
Skær græskarret i små tern og bag det i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. Lad ternene afkøle 10 minutters tid herefter.
Lad ovnen være tændt, men skru ned på 180 grader.
Lad ovnen være tændt, men skru ned på 180 grader.
2
Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken, og skyl dem efterfølgende i koldt vand.
3
Når græskar-ternene er kølet ned, blender du dem sammen med de resterende ingredienser; rapsolie, fløde, citronsaft, æblecidereddike, majsstivelse, hvidløg, gærflager, salt og peber.
4
Hæld pastaen op i et fad, hæld saucen ud over og miks det godt sammen, så saucen dækker al pastaen.
5
Miks brødkrummer sammen med lidt olie, og drys det udover retten.
6
Bag retten i 15-20 minutter på 180 grader, varmluft.
7
Nyd med det samme!