Mac N° Cheese med græskar

Comfort food
61 - 90 minutter
Mac N' Cheese er nok så amerikansk som det kan blive, og jo mere og flere forskellige oste der bliver brugt i retten, jo bedre! Selvom jeg bestemt ikke holder mig fra junkfood, så kan jeg også godt lide at kunne lave lækre retter, der samtidig også gør mig godt tilpas i kroppen.

Hvis du har det ligesådan – og måske gerne vil spise lidt flere grøntsager, uden det skal føles for sundt – så kan jeg anbefale at du prøver at lave denne version. Tror også det kunne være et hit hos børn, fordi macaroni bare er mega sjovt at spise.
Ingredienser
4
personer
Mac N(o) Cheese
250 gram
pasta (macaroni-form)
0.5 stk
hokkaido-græskar
4 spsk
rapsolie
1.5 dl
soya- eller havrefløde (usødet)
2 spsk
citronsaft
0.5 spsk
æblecidereddike
3 spsk
majsstivelse (Maizena)
1 fed
hvidløg
3 spsk
gærflager
1.5 tsk
salt
0.5 tsk
friskkværnet peber
Topping
5 spsk
brødkrummer
1 spsk
rapsolie
Fremgangsmåde
1
Skær græskarret i små tern og bag det i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter. Lad ternene afkøle 10 minutters tid herefter.
Lad ovnen være tændt, men skru ned på 180 grader.
2
Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken, og skyl dem efterfølgende i koldt vand.
3
Når græskar-ternene er kølet ned, blender du dem sammen med de resterende ingredienser; rapsolie, fløde, citronsaft, æblecidereddike, majsstivelse, hvidløg, gærflager, salt og peber.
4
Hæld pastaen op i et fad, hæld saucen ud over og miks det godt sammen, så saucen dækker al pastaen.
5
Miks brødkrummer sammen med lidt olie, og drys det udover retten.
6
Bag retten i 15-20 minutter på 180 grader, varmluft.
7
Nyd med det samme!