Madbrød
Smagfuldt brød fyldt med soltørrede tomater, oliven og plantebaseret parmesanost. Mere umami-agtigt bliver det næsten ikke.
Brødet passer rigtig godt til grillmad, og ville være overtruffen med et tykt lag hvidløgssmør.
Tip!
Jeg har bagt brødet i en rugbrødform, så det har fået en meget firkantet form, men det kan også sagtens bages i et fad – så skal brødet bare ikke have for lang tid i ovnen.
Brødet passer rigtig godt til grillmad, og ville være overtruffen med et tykt lag hvidløgssmør.
Tip!
Jeg har bagt brødet i en rugbrødform, så det har fået en meget firkantet form, men det kan også sagtens bages i et fad – så skal brødet bare ikke have for lang tid i ovnen.
Ingredienser
Antal:
1
brød
Dej
25 gram
gær
300 gram
vand
1 spsk
sukker
2 tsk
surdej (kan udelades)
330 gram
hvedemel
120 gram
speltmel
2 tsk
salt
1 spsk
olivenolie
Fyld
50 gram
soltørrede tomater
50 gram
oliven
80 gram
vegansk parmesan-ost
1 spsk
olivenolie
Topping
1 spsk
olivenolie
1 tsk
herbes de provence
1 tsk
groft salt
1 tsk
friskkværnet peber
Fremgangsmåde
1
Rør gær, sukker og surdej ud i vandet. Tilsæt mel, salt og ælt det sammen til en våd dej.
2
Tilsæt olivenolie og ælt det ind i dejen.
3
Lad dejen hæve med et klæde over sig i 30-60 minutter i stuetemperatur.
4
Hak soltørrede tomater, oliven og den veganske parmesan groft, og sæt det til side.
5
Når dejen er hævet flot op, hældes den ud på et meldrysset bord. Dejen rulles ud til en firkant.
6
Hæld 3/4 dele af fyldet ovenpå, og vend forsigtigt dejen over fyldet, så det ender inde i dejen.
7
Tril forsigtigt dejen til en kugle, og placér den i en smurt brødform eller i et fad.
8
Efter 5 minutters hviletid presses dejen forsigtigt ud i formen. Lav små huller i toppen med fingrene. Fordel resten af fyldet ovenpå, og pres det lidt ned i dejen.
9
Lad dejen hæve endnu engang i 30 minutters tid med et klæde over sig.
10
Tænd ovnen på 210 grader.
11
Når dejen er hævet flot op igen, pensles den med olivenolie, og drysses med groft salt, friskkværnet peber og herb de provence (eller en god blanding af oregano og basilikum).
12
Bag brødet i ovnen i cirka 30 minutter. Tag det ud af formen, og bag det i yderligere 10 minutter.
(Undlad de ekstra 10 minutter, hvis du har bagt et fladere brød.)
(Undlad de ekstra 10 minutter, hvis du har bagt et fladere brød.)
13
Lad det afkøle på en rist, hvis du kan holde de væk fra det velduftende brød. Velbekomme!