Mælkefri Snitter

Søde sager
61 - 90 minutter
Som 90'er-barn er jeg vokset op med mælkesnitter. Det var ikke noget jeg fik lov til at spise særlig tit, men ved specielle lejligheder fik jeg lov til at købe en pakke, når jeg var med min mor ude at handle. Nu spiser jeg dem ikke mere, fordi jeg har taget mælk og æg ud af min kost. Men det er stadig noget jeg kan få lyst til.

Jeg har lavet en version af min egen mælkesnitte, og jeg synes faktisk den er ret fantastisk. Især den hvide creme imellem kakaobundene! Jeg mangler stadig at naile opskriften på bundene helt, da de faktisk smager af FOR meget, og en traditionel mælkesnitte-bund er jo egentlig ret tør.

Jeg opdaterer opskriften med tiden som den bliver bedre, men giv dig endelig i kast med denne version. Jeg er sikker på at den vil imponere de fleste :)
Ingredienser
9
stk.
Hørfrø-æg
5 spsk
kværnede hørfrø
1.5 dl
vand
Bunde
5 stk
hørfrø-æg (ovenstående)
2 dl
aquafaba (kikærtevand)
150 gram
rørsukker
1 tsk
vaniljesukker
80 gram
majsstivelse (Maizena)
80 gram
hvedemel
40 gram
kakaopulver
1 tsk
bagepulver
0.5 tsk
salt
Creme
200 gram
vegansk smøreost
1.5 dl
soyafløde (piskbar)
2 spsk
mørk sirup
4 spsk
kagecremepulver (Dr. Oetker)
0.25 gram
salt
Fremgangsmåde
Bunde
1
Start med at blande kværnede hørfrø sammen med vand. Jeg kværner mine hørfrø i en kaffekværn. Hvis du ikke har kværnede hørfrø tilgængelige, kan du erstatte med chiafrø.
2
Lad det stå og sætte sig i 10 minutters tid.
3
Pisk aquafaba sammen i en skål indtil der former sig en marengs-agtig konsistens.
4
Tilføj rørsukker og vaniljesukker, og bland det forsigtigt sammen med aquafabaen med en spatel.
5
Sigt kakaopulver, mel, majsstivelse, bagepulver og salt i den våde masse, og bland det forsigtigt sammen. 
6
Til sidst vendes hørfrø-"æggene" i dejen, og det hele vendes nu ud på en bageplade. 
Dejen er lidt flydende, men det gør ikke noget. Prøv så vidt muligt at form den til en firkant på bagepladen.
7
Dejen bages i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter.
8
Lad den køle af på en rist, inden den halveres. Sæt den evt. på køl over natten eller i et par timer, hvis du har tiden til det. Så er snitterne nemmere at samle.
Creme
1
Pisk soyaflødeskum på høj hastighed indtil det er stift, og tilføj så kagecremepulveret og pisk endnu engang på lav hastighed.
2
I en lille skål blandes den veganske smøreost med mørk sirup og lidt salt, inden den forsigtigt vendes i flødeskummet.
3
Hvis du ikke synes at cremen er stiv nok kan du tilsætte mere kagecremepulver.
Snitter
1
Du har nu to bunde, hvor du evt. kan smøre den ene bund med lidt sirup inden du hælder cremen på.
2
Læg den anden bund forsigtigt ovenpå med den flotteste side opadvendt.
3
Skær 9 lige store snitter ud i rektangler, eller skær dem ud i lige den størrelse, du ønsker.
4
Snitterne kan holde sig på køl i en tætlukket beholder i ca. 5 dage.