Myntegrød med olivenolie
Dette er en mild grød, der kræver en god, økologisk og koldpresset olivenolie. Du skal ikke forvente en klassisk, sød morgenmadsgrød. Det her nærmer sig faktisk mere en risotto, selvom jeg har brugt havregryn.
Jeg håber, du vil teste dine smagsløg af med en alternativ grød til morgenmad eller frokost.
Bemærk! Portionen er stor, men den mætter på en dejlig måde, og er derfor perfekt til dig, der har langt imellem dine måltider.
Jeg håber, du vil teste dine smagsløg af med en alternativ grød til morgenmad eller frokost.
Bemærk! Portionen er stor, men den mætter på en dejlig måde, og er derfor perfekt til dig, der har langt imellem dine måltider.
Ingredienser
Antal:
1
personer
Grød
2 dl
havregryn
4 dl
vand
1 spsk
olivenolie
1 spsk
ahornsirup
0.5 tsk
salt
1 spsk
citronsaft
0.5 stk
agurk
3 stk
mynteblade
Topping
1 spsk
olivenolie
1 spsk
solsikkekerner
0.25 tsk
flagesalt
3 stk
mynteblade
Fremgangsmåde
1
Kog havregrød og vand op på høj varme, og skru ned for blusset. Sørg for at røre rundt jævnligt.
2
Riv agurken fint, eller snit den i meget fine stykker. Tilsæt olivenolie, citronsaft, ahornsirup, salt og revet agurk til grøden.
3
Steg solsikkekerner et par minutter på en tør og varm pande. Sørg for at de ikke brænder på ved at ryste panden.
4
Når grøden er kogt ind, anrettes den i en skål med olivenolie, stegte solsikkekerner, lidt flagesalt og friske mynteblade.