Overdådig Chiagrød

Grød
0 - 30 minutter
Denne chiagrød vil få de fleste til at se anderledes på den mærkværdige budding, der har taget de sociale medier med storm. Revede pærer bliver rørt sammen med chiafrøene, som gør at grøden får en mere tiltalende konsistens, samtidig med at de lækre toppings giver grøden karakter og skønne smage.
Ingredienser
2
personer
Chiagrød
4 spsk
chiafrø
4 dl
plantemælk
2 stk
pære
0.5 tsk
kardemomme (kan udelades)
0.25 tsk
salt
1 spsk
ahornsirup (kan udelades)
1 spsk
citronsaft (kan udelades)
Toppings
40 gram
mørk chokolade
60 gram
hasselnødder
2 spsk
kakaonibs (kan udelades)
100 gram
brombær
Fremgangsmåde
Aftenen før
1
Bland chiafrø med plantemælk, kardemomme, citronsaft, sirup og salt. Mix det godt sammen. Det er meget flydende, men chiafrøene vil optage meget af væsken over natten.
2
Riv pærerne fint, og pres noget af saften ud. Tilføj de revede pærer til chiagrøden. Rør det godt sammen, og stil grøden på køl i en tætlukket beholder.
Om morgenen
1
Rist hasselnødderne på en varm og tør pande. Når skallerne begynder at blive meget mørke og falder af nødderne, tages de af varmen.
2
Lad hasselnødderne afkøle på et rent viskestykke, evt. med en rist under. Du kan nu nulre de resterende skaller af nødderne.
3
Smelt chokoladen i en mikroovn eller i et vandbad. Du kan også undlade dette step, og i stedet rive chokoladen fint.
4
Skyl brombærene.
5
Anret grøden i skåle, og top med chokolade, hasselnødder, brombær og kakaonibs.