Pasta i cremet svampesauce
Pasta vendt i cremet svampesauce med estragon og grønkål.
På billedet har jeg brugt fyldt pasta (tortellini), men du kan bruge lige den pasta som du har lyst til – selv en klassisk spaghetti vil være lækkert.
På billedet har jeg brugt fyldt pasta (tortellini), men du kan bruge lige den pasta som du har lyst til – selv en klassisk spaghetti vil være lækkert.
Ingredienser
Antal:
2
personer
200 gram
pasta
1 spsk
rapsolie
1 stk
stort rødløg
2 fed
hvidløg
1 spsk
friske estragonblade
250 gram
champignon
2.5 dl
soya- eller havrefløde
50 gram
revet planteost (kan udelades)
0.5 bundt
grønkål
1 spsk
citronsaft
0.5 spsk
sennep
0.5 tsk
salt
1 knivspids
peber
Fremgangsmåde
1
Kog pastaen efter anvisningerne, og sæt den til side, når den er færdig. Pastaen skal i retten til sidst.
2
Rens svampene og skær dem i kvarte.
Sæt dem til side.
Sæt dem til side.
3
Vask grønkålet og fjern stilkene.
Snit det fint, og sæt det til side.
Tip! Brug evt. færdigsnittet grønkål, hvis det skal gå hurtigt.
Snit det fint, og sæt det til side.
Tip! Brug evt. færdigsnittet grønkål, hvis det skal gå hurtigt.
4
Snit rødløg og hvidløg i små stykker. Hak estragonbladene fint.
5
Steg rødløg, hvidløg og estragon i olie på en varm pande.
6
Når løget begynder at tage farve, skrues ned på mellem varme, og svampene tilsættes. Rør jævnligt.
7
Når svampene er ved at skrumpe lidt ind, tilsættes fløden. Rør det godt sammen så alt væden fra svampene blandes med fløden.
8
Tilsæt revet planteost for at give retten mere smag.
9
Når osten er smeltet, smages saucen til med citronsaft, sennep, salt og peber.
10
Når saucen smager ligesom du vil have den, tilsættes det fintrevede grønkål. Det fylder meget, men efter nogle minutter skrumper grønkålet ind og passer i volumen.
11
Til sidst tilsættes pastaen. Sørg for at det hele er dækket med den cremede sauce — og servér!