Pasta med hjemmelavet tomatsauce
En simpel pastaret, som er fyldt med smagen af Italien. Retten tager ingen tid at lave, og kræver ikke særlig mange ingredienser. Du kan faktisk sagtens udelade den veganske parmesanost – tomatsaucen er nemlig så kraftig i smagen i forvejen, så den sagtens kan stå for sig selv. Og hvis du ikke er til hvidløgsflûtes, så kan du sagtens undlade det og evt. koge lidt ekstra pasta, så du er sikker på at alle bliver mætte.
Jeg anbefaler forresten et glas rødvin til retten, hvis du er til den slags ;)
Jeg anbefaler forresten et glas rødvin til retten, hvis du er til den slags ;)
Ingredienser
Antal:
4
personer
Tomatsauce
400 gram
flåede tomater
1 stk
rødløg
2 fed
hvidløg
2 spsk
ketchup
1 spsk
æblecidereddike
0.5 tsk
salt
0.5 tsk
peber
0.5 håndfuld
basilikum
2 spsk
olivenolie
Pasta
300 gram
pasta
0.5 spsk
olivenolie
0.5 tsk
salt
Tilbehør
1 stk
citron (skallen herfra)
20 stk
San Marzano tomater
1 stk
hvidløgsflûte
100 gram
vegansk parmesan-ost
Fremgangsmåde
Tomatsauce
1
Blend alle ingredienserne sammen pånær olivenolien.
2
Når det hele er blendet sammen, tilsættes olivenolien imens der blendes på lav hastighed.
3
Smag til med salt og peber.
Tomater og flûte
1
Vask San Marzano tomaterne, læg dem på en bageplade (sammen med stilkene – det er så pænt!)
2
Drys med olivenolie, salt og peber, og bag tomaterne i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.
3
Efter 10 minutter bager flûtet med i ovnen i de sidste 10-15 minutter.
Pasta
1
Bring vand i kog og tilsæt olivenolie og salt. Når vandet koger tilsættes pastaen og koges efter anvisningen på pakken.
2
Dræn vandet fra pastaen og lad en smule af pastavandet være tilbage i gryden.
3
Vend den hjemmelavede tomatsauce i pastaen, riv citronskal i og tilføj evt. mere salt og peber efter smagspræference.
4
Læg låg på og vent på at tomater og hvidløgsflûte er bagt færdigt i ovnen.
5
Servér portioner af pastaretten med bagte tomater og vegansk parmesanost ovenpå. Spis sammen med hvidløgsflûte, hvis du elsker det ligeså højt som jeg.