Pølsehorn

Bagværk
31 - 60 minutter
Disse pølsehorn er rigtig nemme og hurtige at lave, da de er lavet med færdigdej. Færdigdej findes heldigvis i mange varianter uden mælk og æg, så du kan lave pølsehornene helt plantebaseret. Men hvis du gerne vil lave pølsehornene helt fra bunden kan du enten bruge denne tebolledej eller gøre dem eksklusive ved at rulle plantepølserne i denne croissantdej.

De kan varieres i det uendelige. Du kan f.eks. putte soltørrede tomater og ost i, som der ses her på billedet – men du kan også lave dem helt simple, og dyppe dem i ketchup.
Ingredienser
6
stk.
240 gram
færdigdej
3 stk
plantepølser
3 spsk
ketchup
1 fed
hvidløg
30 gram
soltørrede tomater
50 gram
vegansk ost
3 spsk
plantefløde eller -mælk
3 spsk
sesamfrø
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader.
2
Steg plantepølserne på en varm pande i lidt olie i 5-10 minutters tid indtil de er stegt på alle sider.
3
Rul dejen ud på et bord, og skær den ud i lange trekanter.
4
Smør fladerne med ketchup, og fordel soltørrede tomater, revet hvidløg og ost ud over fladerne.
5
Skær pølserne ud i halve og placér en pølse på den brede flade af hver trekant.
6
Pølserne rulles ind i dejen, og siderne bukkes ind under de færdigrullede pølsehorn.
7
Placér pølsehornene på en bageplade med enderne ned ad og pensl dem med plantefløde eller plantemælk.
(Plantefløde giver en ekstra blank overflade.)
8
Drys dem med sesamfrø og bag dem i ovnen i 20-25 minutter indtil de har opnået den blanke og brune overflade, du ønsker. Hold godt øje med dem den første gang, du bager dem – ovne er meget forskellige.

Tip! Bager du mere end én plade ad gangen, bør du bage dem på varmluft. Hold dog ekstra godt øje med dem i dette tilfælde.
9
Lad dem afkøle et par minutter på en rist indtil du ikke kan holde fingrene fra dem længere.
10
De kan opbevares på køl i en lufttæt beholder i et par dage.