Quinoagrød med karamelliserede ferskner og valnødder
Quinoa behøver nødvendigvis ikke kun bruges i det salte køkken, og jeg opfordrer de fleste nysgerrige til at prøve denne grød. Den er mild i smagen, men med karamelliserede, søde ferskner og stegte, bitre valnødder på toppen bliver dine smagsløg forkælet.
Når du har lidt ekstra tid en søndag morgen, men samtidig gerne vil have en næringsfyldt morgenmad, så kan jeg anbefale at prøve denne grød af.
Når du har lidt ekstra tid en søndag morgen, men samtidig gerne vil have en næringsfyldt morgenmad, så kan jeg anbefale at prøve denne grød af.
Ingredienser
Antal:
1
personer
Grød
1 dl
quinoa
2 dl
plantedrik
1 dl
vand
0.25 tsk
salt
0.5 tsk
vaniljepulver
1 dl
plantebaseret yoghurt (kan undlades)
Topping
1 stk
fersken
2 spsk
valnødder
0.5 spsk
olivenolie
1 spsk
sirup
Evt.
1 dl
plantedrik
1 spsk
sirup
Fremgangsmåde
1
Bland quinoa sammen med plantedrik (evt. soyadrik med vanilje), vand, salt og vaniljepulver i en gryde.
2
Kom grøden i kog på mellemhøj varme, og lad det simre i 15-18 minutter. Rør i grøden undervejs.
3
Imens skæres fersken ud i skiver og steges på en pande i olivenolie og sirup. De skal have 3-5 minutter på hver side indtil de er brune og møre.
4
Tag ferskenskiverne af panden, og steg valnødderne i et par minutter på samme pande. Resterne af siruppen på panden gavner kun de bitre nødder.
5
Når grøden er færdigkogt, blandes yoghurten i grøden. Dette step kan sagtens undlades.
6
Anret grøden med ferskenskiver og valnødder. Top evt. med sirup og lidt flagesalt, og hæld plantedrik over den tykke grød.