Ramsløgspesto
Når ramløgene pipler frem fra jorden, er det bare med at komme ud og plukke en masse. Det er en perfekt ingrediens i det salte køkken, og især til pesto. Desuden smager det meget bedre en købe-pesto, og så er det billigere.
Tip!
Hvis du ikke kan få fat i ramsløg, kan du fint erstatte med frisk basilikum.
Endnu et tip!
Er du ikke så meget til en fed pesto, kan du erstatte olien med vand eller plantedrik. Tilføj evt. nogle limabønner eller kikærter, for at øge indholdet af protein.
Tip!
Hvis du ikke kan få fat i ramsløg, kan du fint erstatte med frisk basilikum.
Endnu et tip!
Er du ikke så meget til en fed pesto, kan du erstatte olien med vand eller plantedrik. Tilføj evt. nogle limabønner eller kikærter, for at øge indholdet af protein.
Ingredienser
Antal:
1
glas
1 dl
ramsløg
2 fed
hvidløg
2 spsk
citronsaft
8 spsk
olivenolie
2 dl
valnødder
2 spsk
mandler
2 spsk
græskarkerner
0.5 spsk
sennep
0.25 tsk
salt
Fremgangsmåde
1
Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor, med en stavblender eller i en minihakker til ønskede konsistens.
2
Smag til med salt, citronsaft og evt. lidt friskkværnet peber.
3
Hvis du ønsker en tyndere konsistens, kan du tilføje lidt vand eller ekstra olivenolie.
4
Opbevar i køleskabet i et tætlukket glas i op til 2 uger.