Ramsløgsrisotto
Den her risotto er cremet, men indeholder ikke parmesanost, som der traditionelt er i en klassisk risotto. Til gengæld er den peppet op med pesto, som jeg tilføjer til retten lige inden servering. Du kan sagtens bruge en købe-pesto, men jeg kan anbefale at du laver din egen ramsløgspesto, hvis ramsløgene er i sæson. Se min opskrift, som tager 5 minutter at lave.
Ingredienser
Antal:
2
personer
2 spsk
olivenolie
1 stk
rødløg
1 fed
hvidløg
150 gram
risottoris
1 dl
hvidvin
1 stk
bouillonterning
4 dl
vand
200 gram
edamamebønner
100 gram
ærter
6 spsk
ramsløgspesto
2 spsk
mandelsplitter
Fremgangsmåde
1
Sauter løg og hvidløg i olivenolie.
2
Når løg og hvidløg er bløde, tilføjer du risottorisene og lader dem riste i 1-2 minutter.
3
Herefter tilføjer du hvidvin. Hvis du ikke har hvidvin, kan du tilføje lidt hvidvinseddike eller vand.
4
Smuldr bouillonterningen i, og tilføj en halv deciliter af vandet. Herefter tilføjer du vand lidt efter lidt, og rører rundt imens.
Det er vigtigt, du heletiden holder øje med at risene ikke sætter dig fast til panden.
Så det er oplagt at nyde et glas hvidvin imens, ikke? ;-)
Det er vigtigt, du heletiden holder øje med at risene ikke sætter dig fast til panden.
Så det er oplagt at nyde et glas hvidvin imens, ikke? ;-)
5
Når al vandet er ved at være optaget i risene, smager du om konsistensen er "al dente" – de skal altså ikke være helt bløde som en grød, men gerne have lidt bid.
Tilføj lidt ekstra vand, hvis det er nødvendigt.
Tilføj lidt ekstra vand, hvis det er nødvendigt.
6
Blancher edamamebønner og ærter med kogende vand, og tilføj dem til risottoen.
7
Til sidst vendes pestoen i, og retten anrettes i skåle – gerne med lidt hakkede mandelsplitter på toppen.