Skovbær Crumble

Søde sager
61 - 90 minutter
Jeg faldt over en vegansk udgave af custard med vaniljesmag, som Alpro har fået på markedet her i Danmark. Det gav mig lysten til at lave en crumble. Da jeg havde en masse frosne bær liggende i fryseren, brugte jeg dem i retten. Du kan sagtens bruge friske bær, men frosne er ligeså gode hvis du vil spare lidt penge, eller vil lave denne crumble året rundt.
Ingredienser
8
personer
Bær
500 gram
skovbær (jordbær, blåbær, brombær etc.)
100 gram
rørsukker
Crumble
100 gram
mandler
100 gram
havregryn
100 gram
rørsukker
50 gram
hvedemel
100 gram
Smørbar Blok eller kokosolie
0.5 tsk
kardemomme
0.25 tsk
salt
Fremgangsmåde
1
Bland bær og sukker sammen i en skål, og sæt det til side. Lad det stå og samle sig i 20 minutters tid.
2
Tænd ovnen på 180 grader.
3
Hak mandlerne groft (du kan også bruge mandelsplitter) og bland alle de tørre ingredienser i en anden skål.
4
Smelt den veganske smør i en kasserolle over mellem varme, og hæld det over de tørre ingredienser. Hvis du bruger kokosolie, og den allerede er flydende, undlader du selvfølgelig dette step.
Miks det godt sammen.
5
Bærblandingen hældes i et stort tærtefad eller i et lille ildfast fad. Hæld crumblen ovenpå og fordel det jævnt.
6
Bag crumblen i ovnen ved 180 grader i 45-50 minutter. Hold øje med at den ikke bliver brændt.
7
Lad crumblen afkøle i 5-10 minutter, men servér den lun sammen med vaniljeyoghurt, custard eller is.
Jeg bruger mærker fra Alpro og Naturli'.