Smørrebrød med plante-pålæg og grov remoulade
En plantebaseret fortolkning af det klassiske smørrebrød med roastbeef og remoulade, som jeg har spist rigtig mange af i min barndom. Min far smurte altid sådan nogle madder til mig om lørdagen ved frokosttid, når mor var på arbejde. Hver gang jeg tager en bid af sådan en mad, tænker jeg tilbage på den tid, hvor alt var leg. Er det ikke noget af det bedste, som mad kan gøre? Det tror jeg.
Ingredienser
Antal:
1
smørrebrød
Smørrebrød
1 stk
skive rugbrød
1 tsk
plantesmør
2 stk
plantepålæg
1 tsk
ristede løg
1 tsk
karse
Grov remoulade
0.5 spsk
pickles salat
0.5 spsk
vegansk mayonnaise
0.25 tsk
karry
Fremgangsmåde
Grov remoulade
1
Bland mayonnaise og pickles salat sammen i en lille skål.
2
Tilføj karry efter egen smagspræference.
3
Lav evt. en større portion og opbevar remouladen i et tætlukket glas. Det smager f.eks. også ret godt med sprøde fritter.
Smørrebrød
1
Smør din skive rugbrød med plantesmør. Tilføj plantepålæg, remoulade, ristede løg og karse for pyntens skyld.
2
Hvis karse ikke er i sæson, kan du evt. toppe med lidt frisk rødløg.