Sommerragout med bønner og planteparmesan
En let sommerret, der både er frisk og cremet på samme tid. Servér den evt. med brød til eller brug den som forret eller en sideret til et aftensmåltid.
Med denne ret får du en masse cremethed og umami på trods af at retten stadig er frisk og let.
Med denne ret får du en masse cremethed og umami på trods af at retten stadig er frisk og let.
Ingredienser
Antal:
2
personer
2 spsk
olivenolie
1 fed
hvidløg
230 gram
limabønner
100 gram
ærter
1 stk
bouillonterning
1 dl
vand
50 gram
vegansk parmesan-ost
1 stk
agurk
0.5 tsk
flagesalt
0.5 tsk
friskkværnet peber
Fremgangsmåde
1
Skær hvidløg i små tynde skiver og steg det i olivenolie på en middelvarm pande.
2
Tilføj bønner og ærter (frosne er helt fint) på panden. Smuldr en bouillonterning over retten og tilføj en smule vand. Sørg for at det ikke brænder på ved at hælde lidt mere vand på panden.
3
Riv en smule vegansk parmesan ud over retten.
4
Skær agurken i tynde strimler på langs og tilføj strimlerne til panden. Riv mere parmesan ud over.
5
Når agurkestrimlerne er sunket lidt sammen (men stadig har bid) er retten ved at være færdig.
6
Anret på tallerkener med flagesalt, friskkværnet peber og mere parmesan (jo mere, jo bedre).