Svampetoast med grønkål
Det franske smørrebrød "Svampe a la creme" kan du bestille ved de fleste bistroer. Den går bare rent hjem for enhver svampeelsker, men den traditionelle svampestuvning er spækket med fløde. Heldigvis kan man få mange plantebaserede madlavningsfløde-produkter ude i supermarkederne, så man kan lave den lækreste svampestuvning hjemme i køkkenet.
Husk at bruge en usødet madlavingsfløde – eller brug kokosmælk, hvis du ikke har noget imod kokossmagen. Derudover har jeg brugt en smule vegansk cremecheese. Den kan du sagtens undvære, men den giver bare lige lidt ekstra kant, og gør smagen mere autentisk.
For at gøre retten lidt grønnere har jeg tilsat hakket grønkål, men det kan sagtens undlades. For at gøre det nemmere for mig selv, køber jeg frosne grøntsager. Så heri retten har jeg brugt hakket grønkål, der er frosset ned i terninger. Så slipper jeg for at vaske og hakke frisk grønkål, og jeg overvejer slet ikke om jeg skal undlade det.
Husk at bruge en usødet madlavingsfløde – eller brug kokosmælk, hvis du ikke har noget imod kokossmagen. Derudover har jeg brugt en smule vegansk cremecheese. Den kan du sagtens undvære, men den giver bare lige lidt ekstra kant, og gør smagen mere autentisk.
For at gøre retten lidt grønnere har jeg tilsat hakket grønkål, men det kan sagtens undlades. For at gøre det nemmere for mig selv, køber jeg frosne grøntsager. Så heri retten har jeg brugt hakket grønkål, der er frosset ned i terninger. Så slipper jeg for at vaske og hakke frisk grønkål, og jeg overvejer slet ikke om jeg skal undlade det.
Ingredienser
Antal:
2
personer
4 skive
toastbrød
1 tsk
plantesmør
1 stk
løg
3 stk
portobellosvampe
0.5 tsk
dild
0.5 spsk
dijonsennep
1 spsk
citronsaft
1.5 dl
usødet soya- eller havrefløde
1 spsk
vegansk creamcheese (kan udelades)
1 stk
bouillonterning
80 gram
hakket grøntkål, frossen
Fremgangsmåde
1
Skær løg i tynde skiver, og steg dem gyldne på en pande med lidt vegansk smør eller olie.
2
Portobellosvampene skæres også i tynde skiver, og tilsættes til løgene efter et par minutter.
3
Drys med dild over svampe og løg, og lad en del af vandet trække ud af svampene, så de skrumper i størrelse.
4
Tilsæt sennep, citronsaft og fløde til panden, og bland det godt sammen.
5
Tilsæt creamcheese og bouillonterning, som opløses i fløden.
6
Tilsidst tilsættes hakket, frossen grønkål – men brug gerne frisk.
Lad det simre indtil væden i bunden af panden er fordampet, og smag til med salt og peber.
Lad det simre indtil væden i bunden af panden er fordampet, og smag til med salt og peber.
7
Rist brødet og servér svampestuvningen ovenpå. Dekorér evt. med timian eller friske ærteskud.