Tzatziki

Dip og sauce
0 - 30 minutter
Jeg har en rigtig god veninde, som har arbejdet indenfor rejsebranchen i mange år, og har derved udviklet sig et ret vildt kærlighedsforhold til Grækenland og ikke mindst græsk mad. Det kan ikke lade være med at smitte af på mig! 

Men hvordan gør man nu lige med den tzatziki, når det ikke ligefrem boomer med plantebaserede alternativer til skyr og fed yoghurt? Så må man i madværkstedet. Og bare rolig – den her opskrift er bestemt ikke svær! Den kræver bare lidt tålmodighed.
Ingredienser
6
personer
7.5 dl
neutral soya yoghurt
2 stk
agurk
1 tsk
salt
1 tsk
peber
5 spsk
olivenolie
3 fed
hvidløg
Fremgangsmåde
Dag 1
1
Hæld soya-yoghurten i en si, der er beklædt med et rent viskestykke eller 2-3 stykker tyk køkkenrulle.
2
Stil en skål eller tallerken under sien, så det drænende vand kan samles. Stil det i køleskabet til næste dag – på den måde fjerner du noget af væden fra yoghurten, og konsistensen bliver mere tyk og cremet.
Dag 2
1
Skær agurkerne over på midten, og fjern kernerne med en ske. (Gem evt. kernerne til en smoothie.)
2
Riv agurkerne groft eller skær dem i meget tynde strimler. Put dem i en skål og miks med salt.
3
Efter 10 minutters tid kan en masse væde fra agurken vrides fra – det skal gerne være så tørt som muligt.
4
Blend hvidløg med olivenolien, eller knus det blot ned i olien, og rør det godt sammen.
5
Bland yoghurt, agurk, olie og hvidløg sammen i en skål, og smag evt. til med mere salt og friskkværnet peber. Pynt med olivenolie på toppen.