Veganske vafler
Vafler med citron og birkes! Perfekt søndags-morgenmad. På billedet er de toppet med jordbær-yoghurt, soya flødeskum, karamelsauce, kokos og passionsfrugt. Ja, den har ikke fået for lidt. Det fantastiske er at du kan toppe dem med lige det, du vil.
Ingredienser
Antal:
8
vafler
Dej
2 dl
neutral soya yoghurt
2.5 dl
plantedrik
0.5 dl
plantebaseret fløde
0.5 stk
citron (skal og saft heraf)
4 spsk
sukker
2 tsk
vaniljesukker
1 spsk
æblecidereddike
3 dl
hvedemel
1 tsk
bagepulver
1 tsk
natron
0.25 tsk
salt
4 spsk
blå birkes (kan udelades)
Til stegning
30 gram
plantesmør
Fremgangsmåde
1
Pisk yoghurt, plantedrik og soyafløde sammen i en skål.
2
Tilføj saft og skal fra citronen, samt sukker, vaniljesukker og æblecidereddike. Pisk det grundigt, og lad det stå i 5 minutters tid.
3
Tilføj herefter hvedemel, bagepulver, natron og salt, og pisk det til der ikke er melklumper tilbage i dejen. Tilsidst tilføjes blå birkes og blandes i den flydende dej.
4
Varm et vaffeljern op på middelhøj varme.
5
Put lidt plantesmør (eller olie) på vaffeljernet, og hæld en deciliter dej på. Luk langsomt jernet til, og lad den bage i 1-2 minutter.
6
Fortsæt med at bage de resterende vafler, og hold evt. de tilberedte vafler lune på en rist inde i ovnen på 50 grader.
7
Pynt vaflerne med dine yndlings-toppings; eksempelvis sirup, soya-flødeskum, marmelade, is, frisk frugt, bær og chokolade.